El Cerrahi
Dirsek bölgesinden parmak ucuna kadar uzanan bölgedeki cerrahi operasyonlardan el cerrahi bölümü sorumludur. Bölgedeki dokulardaki hasarlar, kemik çıklığı, çatlak, kırık, kas kopması, doğuştan şekil bozukluğu ve tümör oluşumlarıyla ilgilenmektedir. Hasarlı bölgeye doğru ve zamanında müdahale yapılmalıdır. Aksi takdirde daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
El Cerrahi Ameliyat Yöntemleri
El cerrahisi ameliyat yöntemlerine geçilmeden önce hasta muayene edilmektedir. Hastanın yaşı, görüntülenme testleri, vakanın özelliği, fonksiyon kayıp oranlarının ne kadar olduğuna bakılmaktadır. Ardından hastanın yaşı, genel sağlık durumu, anestezi uygunluğu gibi kriterlere bakılmaktadır. Sonuçlar toplanarak el cerrahi ameliyat yöntemi seçilmektedir. El cerrahi ameliyat yöntemleri şu şekilde sıralanmaktadır.
Flep Cerrahi Yöntemi – Doku zedelenmelerine bağlı olarak işlevselliğini kaybedebilmektedir. Bu durumu önlemek için flep cerrahi yöntemi uygulanmaktadır. Vücuttaki sağlıklı bölgede alınan doku hasarlı bölgeye transfer edilmektedir. Burada dikkat edeceğiniz nokta alınan sağlıklı dokuda kas, kan damarları, deri, yağ dokusu olup olmadığıdır.
Artroskopik Yöntem – Artroskopik yöntemler bir diğer adıyla kapılı yöntem ameliyatıdır. Genellikle eklem rahatsızlıklarının tedavisinde uygulanmaktadır. Komplikasyon gelişme risk oranı diğer yöntemlere göre oldukça düşüktür. Operasyon sonrasında kişi kısa sürede iyileşecektir.
Transplantasyon – El ve Parmak kopmalarının tedavisinde transplantasyon kullanılmaktadır. Kopan uzuvlar mikro cerrahi yöntemiyle tekrardan dikmektedir. Operasyonda geçen süre oldukça önemlidir. Geçen her saniye dokunun canlılığını ve fonksiyonunu etkilemektedir. Bu yöntemde istenen sonuç alınmazsa cerrahi operasyonlar tekrarlanabilmektedir.
El Cerrahi Rahatsızlıkları
İnsan vücudunun en karmaşık yapılarından birisi de ellerimizdir. Bu bölgedeki sinir sıkışmaları, çatlak, kırık, çıkık, tendon yaralanmaları gibi sorunların iyileşmesi zaman alabilmektedir. Özellikle bu bölgede yaşadığımız şişlik, kızarıklık veya ağrılarımızı önemsemeliyiz. Vakit kaybetmeden bir uzman tarafından yardım almalıyız. Uygun yöntem seçilerek kişinin günlük yaşamını etkilemesi önlenmektedir.
Ellerde daha çok el bileklerinde tömür oluşumu gerçekleşebilmektedir. Bölgedeki tümörler iyi huylu veya kötü huylu olarak ayrılmaktadır. Tümörden kaynaklı bölgede aşırı derecede şişlikler oluşabilmektedir. Kötü huylu tümörler daha fazla büyümeden el cerrahi yöntemleri ile çıkarılmaktadır. Doğuştan kaynaklı el normalliklerini de bu yöntemlerle iyileştirebilirsiniz.
İstanbul geneli için el cerrahi hizmeti vermekteyiz. Kapsamlı olarak yapılan muayeneden sonra tedavi yöntemleri belirlenmektedir. Cerrahi müdahalelerle yaşanılan sorunlar ilerlemeden önlenmektedir. İyileşme sürecinde sıkı takibi yapılarak tekrarlanma riski ortadan kaldırılmaktadır. El, parmak, el bileği rahatsızlıklarınızda el cerrahi bölümümüzü tercih edebilirsiniz.