El Sinir Sıkışması Hareketleri
Son dönemlerde özellikle eklem ağrıları nedeniyle pek çok insan sorun yaşamaktadır. Bu sebepledir ki yaşam kalitesi düşüyor. Kişilerde bazı hareketlerde sınırlamalar oluşuyor. Tüm bu sebeplerden ötürü sinir sıkışmalarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, sinir sıkışmasına iyi gelen şeyler nelerdir? El sinir sıkışması hareketleri nelerdir?
Sinir sıkışması, sinirlere fazlaca basınç uygulandığında özellikle el ve bacak bölgelerinde ortaya çıkmaktadır. Sinirler genellikle kemik, kaslar ve kıkırdak tarafından baskılanır. Bu sebeple de sinir sıkışmaları ortaya çıkar.
Sinir Sıkışmasına ne iyi gelmektedir?
Sinir sıkışmaları tendinit, kitleler ve kırık gibi bazı bozukluklar sonrası ortaya çıkmaktadır. Özellikle tiroid, gebelik ve şeker hastalığı durumlarda sinir sıkışmasına sıklıkla rastlanır. Sinirin sıkıştığı kısım görevini yerine getirmekte zorlanır. Sinir sıkışmaları sonucu özellikle geceleri ağrıda artış görüşür. Uyuşmanın sonucunda duyu kaybı ve karıncalanma yaşanır.
Sinir sıkışması belirtileri görüldüğü anda uzman doktora gidilmesi mecburdur. Firmamız bu gibi durumlarda sizlere hizmet için yoğun çaba göstermektedir. El ve mikro cerrahi uzmanlarımız işinin ehli uzmanlardır. Tecrübeli ve son gelişmeleri takip eden uzmanlarımız sizlere hizmet vermektedir. Her türlü sorununuzda web sayfamızda 7/24 destek hizmeti veren doktor ve hemşirelerimiz mevcuttur.
Uzmanlarımız vücuttaki sinirleri durumu yakın bir şekilde inceler. Durum ileri derecede değilse fizik tedavi uygulanabilir. Fizik tedavi ile bölgesel rahatlama sağlanır. Peki, el sinir sıkışması hareketleri nelerdir ve neler yapılabilir?
El Sinir Sıkışması Hareketleri Nelerdir?
Öncelikle meydana gelen sıkışmalarda o bölge dinlendirilmelidir. Tekrarlanan hareketler sinir sıkışmalarına sebebiyet verebilmektedir. Doktor reçeteleri ve fizik tedavi hareketleri ile hastalığın tedavisi gerçekleştirilir.
El sinir sıkışması hareketleri bir uzman tarafından verilmelidir. El sinir sıkışması durumunda el egzersizleri gerçekleştirilmelidir. Bu egzersizler esnasında el çok yorulmamalı ve zorlanmamalıdır.
Karpal tünel sendromuna bağlı semptomları azaltacak şekilde yapılabilecek fizik tedavi hareketlerinin birkaçı şunlardır;
l Bileklerinizi düz bir pozisyona getirin. Parmaklarınızı kendinize doğru yavaş yavaş çekin. Ve 5’e kadar saymayı unutmayın. Sonrasında parmaklarınızı rahatlatın ve gevşetin. Hareketi tekrarlamayı unutmayın.
l Parmaklarınızı sıkarak elinizi yumruk şekline getirin. Yumruğunuzu bileğinizden aşağı kısma doğru bükerek 5’e kadar sayın. Sonrasında bileklerinizi düz tutup ve parmaklarınızı gevşetin. Takip eden süreçte hareketi tekrarlayın.
l Bu iki egzersizi de toplamda 10 kere uygulayın. Egzersiz bitiminde ellerinizi ve kollarınızı gevşetin ve dinlendirin.