Parmak Protezleri 0532 419 61 12

Parmak protezi ameliyatı için doktor hemşire ve çağrı merkezi sağlık görevli uzman ekibimizle 7/24 hızlı müdahale hizmetleri vermekteyiz.

Parmak Protezi uygulama;kişinin bir kaza esnasında parmaklarını kaybetmesi durumunda uygulanan bir işlemdir. Patlama ,ezilme esnasında parmağı kopan birinin parmağını cerrahi müdahale ile tekrar yerine dikmek neredeyse imkansızdır. Fakat kesik parmağı 3 saat içinde dokuları kaybolmadan cerrahi müdahale ile dikmek mümkündür. Günümüzde parmak protezi çok başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Kişiye göre uygulanan bu Protezler için belli bir süreç bulunmaktadır. Protez parmak kişiye özel olarak parmak uzunluğu ve ten rengine göre hazırlanır.

Parmak Protezleri Nasıl Takılır?

Öncelikle Protez parmak takılacak kişinin geçirdiği kazanın parmaklara verdiği zararın tedavisi yapılması gereklidir. Bu tedavi süresi bitene kadar protezler takılmaz. Parmaklardaki yara nedeni ile Enfeksiyon kapma riski oldukça yüksektir. Enfeksiyonlu parmak Proteze zarar verdiği gibi parmaklardaki yaranın iyileşme süresini fazlasıyla uzatır. Böyle durumda öncelikle parmaklardaki iyileşme süresini beklemek ve tedavi bitene kadar Protez kullanmamak en doğru karardır. Parmak protezleri protez uygulanacak parmağın yaralanma boyutu şekli göz önünden bulundurarak ve hastanın da tercihi göz önünde bulundurarak vakumlu protez ve vidalı protez olarak değişkenlik göstermektedir. Vakumlu protezde herhangi bir operasyon gerekmeyeceği gibi vidalı protezde protez uygulanacak parmak ucuna proteze ilintili protez vida takma işlemi için bir saatlik işlem söz konusudur.

Protez Parmak Takıldıktan Sonraki Süreç

Kullandığınız Protez parmakların diğer bir adı ile biyonik parmakların kişiye uygun olarak yapılması gereklidir. Kişiye özel bu biyonik parmakların hijyenik durumu ve kullanma rahatlığı çok önemlidir. Protez parmakların kullanımı rahat ve esnek olmalıdır. Kullanan kişiyi rahatsız etmemesi gerekir. İlk defa takılan biyonik parmakların kişiyle uyum sağlaması için beklenen bir süreç gözlenmektedir. Biyonik parmakları kullanmaya başlayan kişide ilk iki hafta parmak yapısında ya da el bölgesinde şişkinlik normaldir .Şişkinliğin daha uzun sürmesi durumunda hekimlerimize mutlaka danışmalısınız.

Protez parmaklar günlük kullanımda kişiye rahatlık sağlamalıdır. Özellikle biyonik parmakların görünüm acısından kişi rahatsız etmemesi gereklidir. Biyonik parmak kullanmak zorunda olan biri kesinlikle ağır yük ya da ağır bir cisim kaldırmamalı ve düzenli olarak Protezlerin temizliğine dikkat etmelidir. Özellikle gece yatmadan önce mümkünse biyonik parmakları çıkarmak daha rahat uyumanızı sağlayacaktır. Uyuma esnasında hareketsiz kalan vücut parmakların uyuşmasına ve ağrı yapmasına neden olur. Gün içerisinde biyonik parmakların kullanımı da kişiye ağrı ve şişkinlik sorunları yaşatıyorsa kişiye uygun Protezler değil demektir.